Känslan jag fick var ett stort ”wow”, berättar Andreas Sånglöf. Foto: Privat

Här möter Andreas björn i skogen

Uppdaterad
Publicerad

Under sin årliga älgjakt i Västernorrland fick Björklingebon Andreas Sånglöf vara med om ett oväntat möte, som kunde ha slutat illa. ”Det häftigaste jag någonsin upplevt”, konstaterar han i efterhand.

– Det började med att jag hörde något som flåsade och visslade lite. Då jag vänder mig om ser jag något som jag först tror är en av jakthundarna, men ser sedan vid närmare titt att det är en björn, berättar Andreas Sånglöf för SVT Nyheter Uppsala.

Vidare rädd av att endast stå några meter ifrån en livs levande björn blev han inte.

– Känslan jag fick var ett stort ”wow”. Jag fick en väldig adrenalinkick, det är det häftigaste jag någonsin upplevt.

I stället för att vända på klacken och springa för livet tog han upp mobilen och började filma.

– Jag kunde inte tro att jag på riktigt stod och tittade på en björn som låg och rullade i riset ca 20 meter framför mig.

LÄS MER: Så ska du bete dig om du möter en björn

Björnen rusade mot honom

Mer verkligt blev det dock när björnen plötsligt slutade upp med sin lek och började springa mot Andreas Sånglöf. Men inte heller här slog paniken till.

– När björnen rusade mot mig kände jag konstigt nog ingen direkt rädsla annat än att jag inte ville ha den precis på mig.

Snilleblixten som då kom för honom var att börja vissla.

– Jag gjorde det för att få den att stanna, vilket ju gav önskad effekt, avslutar björnfilmaren Andreas Sånglöf.

Svensk jakt var först med att berätta om björnmötet och enligt Göteborgs-Posten inträffade händelsen mellan Örnsköldsvik och Sollefteå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.