Illegala campare har flyttat till nya områden i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

De brittiska hantverkare som har campat på Kap-området i Uppsala har nu lämnat platsen och bosatt sig på andra ställen runt om i Uppsala.

När Uppsala kommunen kom till Kap-området i förmiddags tillsammans med Kronofogden var det tomt. De kom dit för att avhysa de brittiska hantverkare som illegalt har campat där sedan förra torsdagen.

Polisen har dock under eftermiddagen avhyst dem från Fyrishovs Camping eftersom de tre betalande camparna under natten till fredagen olovligen släppte ytterligare fem husvagnar. Enligt Uppsalapolisen har det även anlänt fler campare till Uppsala än de 50-tal som flyttade från Kap-området

Blockerar med stenar

Nu lägger kommunen stenar där för att det inte ska upprepas.

– Det är en parkering och en idrottsyta, den är inte tänkt att upplåtas för husvagnscampning. Det är andra gången i år och förra året var det runt åtta gånger, säger Björn Eriksson, fastighetschef på Sport- och rekreationsfastigheter.

Sopberg

Kvar på platsen finns en massa sopor däribland betong och grovsopor, enligt kommunen.

– Det ser ut som att det varit sista april, säger Björn Eriksson.

Hur omfattande nedskräpningen är, är svårt att säga i nuläget men sannolikt har camparna gjort sig skyldiga till miljöbrott eftersom det finns avfall från deras arbeten.

– Vi ska se över hur vi ska göra med avfallet men det är svårt att göra en anmälan eftersom man måste anmäla en organisation eller en enkild person för miljöbrott, säger Björn Eriksson, fastighetschef på Sport- och rekreationsfastigheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.