Se när Mojjen lyfts bort Foto: SVT

Efter år av konflikter – nu flyttas Mojjen

Uppdaterad
Publicerad

Kiosken Mojjen lyftes under fredagsförmiddagen bort från sin uppställningsplats vid Knivsta kommunhus. Nyfikna Knivstabor samlades på torget för att bevittna flytten.

Efter en långdragen och infekterad konflikt fullföljer nu Knivsta kommun flytten av kiosken Mojjen. Kiosken flyttades med hjälp av en kran och lastbil till den nya uppställningsplatsen i Knivsta.

LÄS MER: Mojjenkonflikten – detta har hänt

Bråket om korvmojjen

– Flytten gick lugnt till och kiosken lyftes upp med kran och ställdes på en lastbil. Avspärrningen runt platsen har börjat plockas ner och kiosken står på lastbil i väntan på att flyttas till den nya uppställningsplatsen. Det är fortfarande en del åskådare kvar på torget. säger SVTs reporter Emeilie Olsson vid 11-tiden på fredagsförmiddagen.

En av åskådarna till flytten är Knivstabon Irene. Foto: SVT

– Jag är här för att se detta, det här vill man inte missa. Jag trodde det skulle vara mycket bråk – men det verkar lugnt. Vissa bryr sig här i Knivsta och andra gör det inte, det är ett spektakel och jag tycker det är tråkigt för ägaren, säger Knivstabon Irene.

LÄS MER: Mojjen förlorade tvisten mot Knivsta kommun

2015 stämde Mojjens ägare Staffan Vikström Knivsta kommun på 2,5 miljoner kronor för inkomstbortfall och förlorad förhandlingsfördel. I september gav tingsrätten kommunen rätt på alla punkter i målet. Ärendet överklagades av Staffan Vikström till hovrätten, som i slutet på november beslutade att inte ta upp målet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråket om korvmojjen

Mer i ämnet