Foto: SVT

Litauisk man gripen vid militäranläggning

Uppdaterad
Publicerad

En litauisk man har gripits vid en militäranläggning i närheten av Bålsta, rapporterar Expressen. Mannen, som är i 35-årsåldern, upptäcktes och omhändertogs av Försvarsmaktens personal i går och överlämnades till polisen.

Han är nu anhållen misstänkt för brott mot skyddslagen. Säkerhetspolisen har informerats om händelsen men utredningen sköts av polisen. Mannen greps vid 12.30 och fördes till polisstationen i Solna. Enligt Expressen hade mannen som är i 35-årsåldern en digitalkamera med bilder från området.

När SVT Nyheter Uppsala når tillförordnad stationsbefäl vid Solnapolisen, Ulf Palmquist säger han att mannen greps vid 12.30 tiden på tisdagen.

Vad är mannen misstänkt för?

– Jag vet inte mer än att han ska ha varit inne på ett skyddsområde.

Kommer han att förhöras under dagen?

– Jag vågar inte svara på det, men förmodligen blir det så, säger t f stationsbefäl Ulf Palmquist vid Solnapolisen.

I slutet av november greps en polsk medborgare efter att ha fotograferat vid ett militärt skyddsområde utanför Bålsta. Han begärdes häktad misstänkt för brott mot skyddslagen men släpptes efter häktningsförhandlingen.

Läs mer: Experten: ”Spionbesök” allt vanligare igen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.