Polisens tekniker arbetade under onsdagen i lägenheten. Från åklagaren var det dock locket på om fallet. Foto: Anton Wikström/SVT

Locket på om Enköpingsmordet

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande locket på som gäller om det misstänkta mordet på en man i 60-årsåldern i Enköping. Den misstänkte 30-åringen har fortfarande inte genomgått något större förhör, men åklagaren menar att man har en ganska tydlig bild av vad som hänt.

Många undrar fortfarande vad som ledde fram till att en man i 60-årsåldern hittades död i sitt hem i stadsdelen Romberga i Enköping. SVT Nyheter Uppsala har varit i kontakt med flera grannar till den avlidne – som berättar att de inte hört någonting under natten, och att de tycker det som hänt är förfärligt.

– Det är så hemskt. Vi hade en skottlossning här tidigare i år, men annars är det alltid lugnt här, säger en granne.

Misstänkt mord i Enköping

Men några svar på vad det egentligen var som hände dröjer. Kammaråklagare Elin Blank säger till SVT att hon i nuläget inte vill säga speciellt mycket alls om fallet, eftersom den misstänkte mannen ännu inte förhörts ordentligt.

SVT: Varför tror ni att det handlar om ett mord?

– Det gör vi utifrån anträffandet av den här personen. Man kan utgå ifrån att han är bragd om livet helt enkel, säger hon.

Elin Blank berättar också att man redan nu tror sig veta ungefär vad som hänt, och att en begäran om häktning av den anhållne mannen är att vänta.

– Vi har gjort ganska mycket under gårdagen och vi jobbar vidare idag på alla möjliga fronter.

– Den anhållna personen ska höras ordentligt i eftermiddag, och kommer nog att begäras häktad någon gång efter det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Enköping

Mer i ämnet