Förhör hölls med ännu en misstänkt på tisdagen. Foto: TT

Efter dagens förhör: Misstänkt nekar

Uppdaterad
Publicerad

En till av de tre anhållna männen förhördes under tisdagen angående den misstänkta våldtäkten i helgen. Även han nekar till anklagelserna.

– Det kan inte finnas så våldsamt mycket bevisning, säger hans advokat Andreas Welin.

På tisdagen förhördes ytterligare en av de tre män i 20-årsåldern som anhållits misstänkta för våldtäkt. Det misstänkta övergreppet direktsändes i en grupp på Facebook natten till söndag och intresset för fallet har varit stort såväl nationellt som internationellt.

En av de anhållna förhördes på måndagseftermiddagen, och enligt hans advokat Stefan Wallin nekar mannen till anklagelserna. Och efter nya förhör som hölls på tisdagen, står det klart att även advokaten Andreas Welins klient nekar till våldtäktsmisstankarna.

MISSTÄNKT GRUPPVÅLDTÄKT SÄNDES LIVE

– Han nekar till de anklagelser som han sitter anhållen för.

Andreas Welin var själv inte närvarande vid förhöret med hans klient, men har i efterhand informerats om förhörets innehåll.

”Ska bli spännande”

– Nu väntar vi och ser vad polis och åklagare tar för beslut utifrån den föreliggande utredningen, och har jag förstått det rätt utifrån media så ska

Advokat Andreas Welin Foto: Advokatbolaget

filmen inte ens finnas – så det ska bli spännande att se.

Läs mer: Film på övergreppet saknas fortfarande

Hur ser du på anklagelserna mot din klient?

– Nu vet inte jag vad som finns mer i utredningen så det är jättesvårt att ta ställning till. Men eftersom åklagaren inte vet om det räcker till häktning så kan det inte finnas så våldsamt mycket bevisning enligt min bedömning.

Polis och åklagare har uppmanat allmänheten att lämna in eventuellt filmmaterial som visar den påstådda våldtäkten, och vice chefsåklagare Magnus Berggren har konstaterat att bevisläget skulle försämras om en sådan film inte existerar.

SVT Nyheter Uppsala även varit i kontakt med advokaten Henrik Stolare, som företräder den tredje misstänkta mannen. I en skriftlig kommentar uppger han att han i dagsläget inte har möjlighet att lämna några kommentarer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

MISSTÄNKT GRUPPVÅLDTÄKT SÄNDES LIVE

Mer i ämnet