Fredrik Ahlstedt (M) presenterade tillsammans med de övriga i Alliansen sitt budgetförslag. Foto: SVT / Fredrik Sandberg TT

Moderaterna vill sänka skatten

Uppdaterad
Publicerad

Skattesänkning, integration och jobb är frågor som moderaterna i Uppsala vill satsa på och som de presenterar i sin skuggbudget för 2018. – Vi tycker att skattefrågan varit undanskymd, säger kommunalrådet Fredrik Ahlstedt (M).

Förutom en skattesänkning på 30 öre, så satsar moderaterna också 15 miljoner kronor på trygghet och 20 miljoner kronor på jobb och integration.

– När det gäller skattefrågan så finns det ingen anledning att Uppsala ska ha högre skatt än andra jämförande kommuner, som t.ex Linköping som har en krona lägre i skatt än Uppsala, säger Ahlstedt (M).

Jobb- och integrationsfrågan är en stor utmaning, enligt moderaterna.

Trygghet i tre delar

– Jobb är grunden till ett bra samhälle och vi har en stor utmaning nu när vi har nyanlända, så vi måste ha fokus på jobbfrågan. Vi måste också ha en väl fungerande integrationspolitik, där språk och utbildning är viktigt för att kunna sänka trösklarna på arbetsmarknaden, säger Fredrik Ahlstedt (M).

När det kommer till trygghetsfrågan så jobbar man med tre olika delar.

– Dels det förebyggande arbetet, hur vi jobbar tillsammans med socialtjänst, polis och skola hur vi kan förebygga brott och otrygghet. Moderaterna har också på nationell nivå föreslagit fler poliser och kommunala ordningsvakter, något som vi nu också har. Sedan vill vi göra en trygghetsplan för att visa medborgarna vad vi gör och som vi hoppas ska kunna öka tryggheten, säger Fredrik Ahlstedt (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.