Alliansen i Uppsala höll presskonferens under tisdagen. Foto: SVT

Alliansen: Lägg ner Arbetsförmedlingen

Uppdaterad
Publicerad

Lägg ner Arbetsförmedlingen. Så lyder Alliansen i Uppsalas senaste bud.

– De sköter inte sitt uppdrag, säger Therez Olsson (M), kommunalråd.

Valrörelsen är igång inför 2018. Åtminstone för Alliansen i Uppsala som under tisdagen presenterade en del i den budget som kommer att gälla inför nästa års val. Och budskapet är tydligt: Lägg ner Arbetsförmedlingen.

– Arbetsförmedlingen får pengar av staten som det ser ut i dag. Men de använder inte sina pengar fullt ut. Vi behöver bli fler som är med och bidrar till att fler kommer i arbete, säger Therez Olsson (M), kommunalråd i Uppsala.

Enligt Alliansens förslag skulle kommunen och det privata näringslivet ta över Arbetsförmedlingens jobb. De menar att pengar och organisation redan finns för en sådan lösning.

Välfärdsjobb

Alliansens vill också ta ett omtag kring sin satsning från förra gången de var i maktposition, alltså fram till valförlusten 2014. Det handlar välfärdsjobb för vuxna som har svårt att komma in på arbetsmarknaden.

– Bland annat ser vi ett behov inom vård och omsorg för de här välfärdsjobben. Där behöver vi få in fler händer i arbete, säger Therez Olsson (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.