Möt kungabloggaren

Uppdaterad
Publicerad

Allt började med en tidning som hon hittade hos sina morföräldrar och sedan var hon fast. Nu bloggar hon varje dag om kungligheter.

– Det var en värld som var helt bortom verkligheten. Tänk alla middagar och evenemang som kungligheterna får gå på, säger bloggaren och Uppsalabon Lovisa Uselius.

Hon har flera tusen följare på sociala medier och varje dag går hundratals besökare in och läser senaste nytt kring kungahusen i Europa. Hennes favoriter är prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria.

#hejupplanning

Vill skriva positivt

– Det här är ingen skvallerblogg. Jag vill inte skriva något som är falskt utan jag vill att det som står på bloggen ska vara sant och positivt, säger Lovisa

Lovisas något ovanliga intresse för hennes ålder är inte något hon fått från sina föräldrar. Hennes pappa är republikan men själv kallar hon sig för rojalist. Enligt henne själv tar pappan det med ro och menar att det finns värre intressen en tonåring kan ha. Förutom att blogga varje dag så dansar Lovisa sex pass i veckan. Framförallt är det jazz som gäller och hon tycker att det dansas alldeles för lite bland kungligheterna.

Kritisk mot SVT

Lovisa som ogärna ger kritik riktar ändå en känga till SVT för att man först inte tänkt sända prins Nicolas dop. Ett beslut som sedan ändrades efter att många besvikna tittare hört av sig.

– Jag tycker SVT har gjort det väldigt bra när man sänt tidigare dop och bröllop. Därför tycker jag man även borde sända prins Nicolas dop, säger Lovisa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#hejupplanning

Mer i ämnet