I vår får besökarna klara sig på egen hand. Foto: svt

Inga nya lokaler spikade för Allaktivitetshuset

Uppdaterad
Publicerad

Allaktivitetshuset i Uppsala kommer att vara stängt under några månader i vår. Kommunen har inte skrivit något kontrakt för en ny lokal och avtalet med Klättercenter går ut den sista mars.

– Det har varit svårt att hitta nya lokaler, och det är inget som går att skynda på. Vi hoppas att allt ska vara klart under senvåren, säger Rickard Malmström, ordförande i Idrotts- och fritidsnämnden i Uppsala kommun.

Glapp under våren

Oavsett hur det blir så kommer det att bli ett glapp mellan den nya och den gamla verksamheten. Och om det är Klättercenter som får fortsätta som entreprenörer är även det oklart.

ALLAKTIVITETSHUSET

– Vi får återkomma i den frågan, först måste vi titta på vilken typ av verksamhet vi vill ha, sen kan vi ge ett hundraprocentigt besked, säger Rickard Malmström.

LÄS MER: Klättercentret oroliga för framtiden

Det nuvarande allaktivitetshuset invigdes 2012 och oron bland personal och besökare är stor.

– Vår personal undrar om de måste söka nya jobb och besökarna är oroliga för var de ska ta vägen, säger Christina Lundberg, ansvarig för Allaktivitetshuset.

Hon har sedan oktober fått beskedet att ”besked kommer nästa vecka”.

– Och nu har det gått ganska många veckor sedan dess, säger hon.

Osäker framtid

Allaktivitetshuset vara eller icke vara står fortfarande i limbo. Enligt kommunen tittar man just nu på en lokal, men inga avtal är skrivna just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ALLAKTIVITETSHUSET

Mer i ämnet