Alisa Bosnic är kanalchef och ansvarig utgivare på P4 Uppland. Foto: Sveriges radio/montage

Kanalchefen: ”Vi har inte gjort vårt jobb”

Uppdaterad
Publicerad

P4 Upplands kanalchef Alisa Bosnic svarar på kritiken mot att tjejer som utsätts för sexuella övergrepp jämförts med olåsta bilar i ett av kanalens radioprogram.

– Det är bara att hålla med Karin ”Kajjan” Andersson. Vi har brustit, säger kanalchefen Alisa Bosnic.

Efter att ha lyssnat på radioprogrammet på tisdagsförmiddagen, där de medverkande i en dampanel vädrade sina tankar kring sommarens många anmälningar om sexuella övergrepp, reagerade frilansjournalisten och debattören Karin ”Kajjan” Andersson starkt. Och Alisa Bosnic, som också är ansvarig utgivare för P4 Uppland, har sedan dess svarat henne på sociala medier.

Läs mer: Åsikter om tafsande i radio upprör

”Brustit i vårt journalistiska uppdrag”

– Vi har brustit i att bemöta en panel som sänds live. De får tycka vad de vill och vi ska inte censurera, men vi har inte gjort vårt jobb, vårt journalistiska uppdrag. Att ifrågasätta, bemöta, sätta punkt och ta avstånd. Det är något jag ser allvarligt på och det är något vi måste jobba med.

Alisa Bosnic menar att man inte har mötts av någon lyssnarstorm. De tre mejl som redaktionen fått om programmet, har hon personligen svarat på. I övrigt kommer man att ta upp det hela med journalister och programledare.

– Det går fort i livesändning och vi måste ha rätt verktyg och prata om de här sakerna hela tiden.

Vill inte ta upp med lyssnarna

Kommer ni att ta upp det här med era lyssnare för att tydliggöra att ni anser att ni har brustit här?

Det blir svårt att ta upp det, man bara förvärrar och upprepar det och jag tycker det blir lite svårt, säger hon.

Fortsätter ni som vanligt med programmet och panelen?

– Det har vi inte tagit beslut kring än.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.