Polisen sökte efter de misstänka gärningsmännen under natten. Foto: Johan Nilsson/TT

Par överfölls på öppen gata

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna överfölls av okända män på tisdagskvällen i Eriksberg.

Händelsen inträffade sent på tisdagskvällen när paret gick längs marmorvägen i Eriksberg. Mannen och kvinnan överfölls av två till fyra okända män.

– Någon gång mellan 23 och midnatt blir de helt utan förvarning överfallna av två till fyra män, en av männen försöker hugga målsägaren i benet med vad som uppfattas vara en kniv. Han lyckas parera detta men blir slagen i huvudet med ett tillhygge. En annan gärningsman försöker även ge sig på kvinnan, men hon lyckas ta sig undan, säger polisens presstalesperson Christer Nordström.

Fick föras till sjukhus

Paret fick under natten föras till akutmottagningen på Akademiska sjukhuset där mannen uppsökte vård för de skador han fått i huvudet.

– Det är efter omständigheterna bra med paret, bortsett från att mannen blev slagen i huvudet så det behövde sys. Det var en hel del blodvite.

Eftersökning på plats

Polisen sökte under kvällen av platsen efter de misstänka gärningsmännen.

– Vi hade under kvällen flera polispatruller på plats i området, men eftersökningen gav inget.

Paret ska enligt anmälan till polisen inte ha blivit bestula på något och brottet rubriceras som grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.