”Det är bra att det inte är minus i alla fall”. Anna Ramsten, ordförande i Polisförbundet region mitt är försiktigt positiv. Foto: SVT/TT

Polisförbundet försiktigt positiva

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen vill skjuta till 2 miljarder till polisen. Ungefär hälften av vad myndigheten velat ha. ”Men det är ju inte minus i alla fall”, säger Anna Ramsten, ordf i Polisförbundet.

I våras skickade polisen ett underlag till regeringen där man krävde 3,9 miljarder extra fram till 2020. Tanken var att pengarna skulle användas till bland annat 2.000 nyanställda poliser och ytterligare 1.300 civilanställda. Under måndagsförmiddagen kom regeringen med sitt förslag: 2 miljarder fram till 2020.

– Min spontana tanke är att det är bra att det blir plus istället för minus. Men samtidigt vet jag att de 3,9 miljarderna vi ville ha var i underkant. Nu blir det ungefär hälften av det. Men jag måste få mer tid att analysera siffrorna, säger Anna Ramsten, ordförande i Polisförbundet Region mitt.

POLISKRISEN I UPPSALA

”Ser problematiken”

Det hon framförallt tar med sig från regeringen presskonferens är vad hon upplever som en vilja att göra något åt situationen inom myndigheten.

– Jag är försiktigt positiv. Det här visar ju ändå att de ser den problematik som vi ser. Sedan exakt hur pengarna ska fördelas och vad det kommer att innebära i praktiken får vi se längre fram, säger Anna Ramsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

POLISKRISEN I UPPSALA

Mer i ämnet