Advokaten Leif Silbersky utgår från att mannen försätts på fri fot efter dagens förhör. Foto: TT

Terrorbrottsmisstänkt förhörs igen

Uppdaterad
Publicerad

I dag ska nya förhör hållas med den man som är anhållen misstänkt för förberedelse till terrorbrott i bland annat Håbo kommun. Hans advokat Leif Silbersky utgår från att mannen försätts på fri fot efter dagens förhör.

Den man som är skäligen misstänkt för förberedelse till terrorbrott i Uppsala län och som greps i söndags är fortfarande anhållen men hans advokat Leif Silbersky har gott hopp om att han släpps i dag.

– Min utgångspunkt är att han bör sättas på fri fot efter dagens förhör. Det här har fått proportioner som det inte alls förtjänar och nu bör man från Säkerhetspolisens sida inse att man är helt snett ute, säger Leif Silbersky till TT.

Misstänkt terrorist i Uppsala län

Häktningsframställan senast onsdag

Senast i morgon, onsdag, klockan 12 måste åklagaren Ewamari Häggkvist begära att mannen häktas.

– Antingen så släpps han eller så blir det en häktningsframställan. Det är de två alternativen som finns, säger hon.

Skäligen misstänkt

Vad mannen rent konkret är misstänkt för är inte känt men misstankarna gäller brott från okänd tidpunkt fram till den 13 november i år, bland annat i Håbo kommun. Han anhölls i sin frånvaro i söndags och greps senare samma dag.

Åklagarmyndigheten uppgav i går att mannen är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt terrorist i Uppsala län

Mer i ämnet