Långa bilköer in mot Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Trafiken in mot Stockholm har under förmiddagen varit långsam och bitvis har det stått helt stilla.

Snöovädret resulterade under förmiddagen i ett flertal avåkningar, något som i sin tur gjort att trafiken har varit väldigt långsam. De vägar som har varit värst drabbade är de som leder in mot Stockholm, där det på sina håll helt eller delvis har stått stilla under morgonen.

– I Uppland har vi inte haft så jättemånga olyckor, det är mest in mot Stockholm. Men köerna har fyllts på hela vägen mot Uppland, säger Jan Sundeborn, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

UPPSALAVINTER

– Det har gått riktigt trögt, i stort sett överallt in mot Stockholm. Trafiken stod i princip stilla och gjorde det en bra stund.

Läs mer: Snökanonen slår till mot länet

Få personskador

Trots flera avåkningar är det få personskador enligt Storstockholms räddningscentral. Förklaringen är den låga hastigheten på de drabbade vägarna.

– Det blir inga allvarliga olyckor i det här vädret eftersom trafiken kryper fram, det är främst avåkningar. Det blir alltså inga större personskador, utan det är mest plåtskador.

”Det är kaos”

Till SVT Nyheter Stockholm säger operativa chefen för Stockholms Assistancekår att situationen i Stockholm under morgonen bitvis har varit kaosartad och de haft alla sina bärgningsfordon ute på vägarna.

– Det är kaos, som i resten av trafiken, resurserna räcker inte till i dag. Allt vi har är ute och rullar, säger Håkan Sandell, operativ chef för Stockholms Assistancekår till SVT Nyheter Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UPPSALAVINTER

Mer i ämnet