Rospiggarna är med segern mot Piraterna ett steg närmare slutspel. Foto: Bildbyrån.

Uppförsbacke för Rospiggarna

Uppdaterad
Publicerad

Tajt, tajtare, Speedwayfinal. Det blev snudd på omöjligt att skilja Dackarna mot Rospiggarna i den första av två SM-finaler. Men till slut gick det.

På förhand har allt handlat om Andreas Jonsson. Åtminstone om man följt försnacket med Uppländska ögon. Efter kraschen i Motala har han gått en kamp mot klockan för att kunna stå på startlinjen med brustet nyckelben, skadade revben och en bruten tumme.

Men både han och resten av Rospiggarna kom till start. Och att han fortfarande kan åka efter smällarna visade han direkt. Redan i det tredje heatet slog han och Jacob Thorsell till med en femetta.

Adrenalin

– Det kändes bra men jag räknar med mer adrenalin framöver, sa Andreas Jonsson till C-More efter heatet.

Adrenalin blev det, men ingen vinst. Lagen följdes åt poängmässigt in i det sista heatet men där gick ridån ner för Rospiggarna efter en femetta från Dackarnas Peter Ljung och Patryk Dudek. Slutsiffrorna skrevs till 48-42 till hemmalaget.

Returen körs redan imorgon i Hallstavik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.