Jonssons kamp mot klockan

Uppdaterad
Publicerad

Brutet nyckelben och frakturer på revben och tumme. Det blev facit för Andreas Jonsson när hans Rospiggarna tog sig till SM-final. Nu kämpar han mot klockan för att kunna vara med i finalen.

Det var i slutspelseriens tredje omgång som han kördes på snett bakifrån av Piraternas Greg Hancock. Smällen skickade in honom i lufstaketet och drömmen om en SM-final såg ut att ha grusats. Men laget fortsatte göra sitt och tog sig till final och nu hoppas Andreas Jonsson att han själv ska kunna vara med och köra trots skadorna.

– Jag trodde att det var kört men nu när jag märker att det finns en chans så är jag villig att ge allt för att få köra finalen, säger Andreas Jonsson när vi träffar honom på en massagebänk på Kaknäs IP i Stockholm.

Läs mer: Jonsson i Gomorron Sverige om kraschen

Han har nämligen tagit hjälp av Djurgårdens fotbollsnaprapater i rehabarbetet och man fokuserar nu på att förstöra den stelhet som kroppen själv vill få till runt nyckelbenet för att läka och istället få upp rörligheten, trots att det innebär en enorm smärta.

– Andreas är en kämpe. Det finns inga risker med det här annat än att han kommer ha väldigt ont. Vi kommer hjälpa honom ända fram och under finaldagen, säger Kalle Barrling, naprapat, som till vardags har hand om Djurgårdens a-lag i fotboll.

Inget bråk

Incidenten med Greg Hancock, som går att se i klippet ovan, har han lagt bakom sig.

– Vi har pratat och han har gett sin version. Det finns inget bråk mellan oss, det här var en incident, sådant som händer, säger AndreasJonsson.

Finns det någon chans att du inte åker på finaldagarna?

– Nej, jag kommer att vara med, säger Andreas Jonsson.

SM-finalen i speedway körs i två matcher, en hemma och en borta. Rospiggarna börjar borta mot Dackarna den 27 september. Returen i Hallstavik körs den 28 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.