De kom för att kärleksbomba

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen var det många ville visa sitt stöd för de tiggare som fick sina ägodelar förstörda vid gårdagens brand i parkeringshuset Duvslaget.

Pappershjärtan i glada färger och med stödjande budskap pryder betongen vid parkeringshuset Duvslaget idag. Familjen Söderström-Ekberg som nåddes av nyheten igår pysslade hela morgonen och satte upp flera hjärtan för att visa sitt stöd.

– Jag tänker att det här är en del av en ganska orväckande rörelse som finns i hela Europa där man inte är så trevlig mot tiggare och asylsökande. Det kan ju bara vara ett tonårsspex också, men hellre visa solidaritet och kärlek än att missa det, säger Marie-Louise Söderström.

– Jag tycker det är jättetråkigt och att de ska få bo någonstans och ha det dom vill ha, fyller 10-åriga bonusdottern Malin Ekberg i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden vid Duvslaget

Mer i ämnet