Foto: SVT

Extra landstingsmöte om storregionfrågan

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ett extra landstingsmöte i ett försök att komma överens i frågan om Värmland ska ingå i en storregion eller ej.

– Det här är en rasande viktig fråga som det egentligen borde vara folkomröstning om, säger Lars Österdahl (M), som är landstingsfullmäktiges ordförande.

Det är han som kallat samman till ett extra landstingsfullmäktigemöte 11 oktober med en enda fråga på dagordningen.

Västsvenska superregionen

– Det handlar om att ta fram ett remissyttrande och jag tror inte att partierna är överens, dessutom är det splittring inom partier också, säger Lars Österdahl.

”Blir fundersam över demokratin”

Enligt det förslag som statens så kallade indelningskommitté presenterat blir Värmland en del av Västra Götalandsregionen. Eventuellt redan efter valet 2019.

– Jag kan ju bli fundersam över demokratin om det här genomförs nu och vi redan i valet 2018 ska välja några ledamöter till Västra Götalandsregionen istället för till landstinget, säger Lars Österdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västsvenska superregionen

Mer i ämnet