Familjetragedi bakom dubbelmord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att det är sonen som dödat det äldre paret i Skoghall. DNA-fynd kopplar samman de två händelserna med varandra.

Polisen bekräftar nu att den man som hittades drunknad på Hammarö är son till det äldre par som misstänks ha blivit mördade i sin lägenhet i Skoghall. Polisen misstänker också att det är sonen som dödat det äldre paret.

– Det här är vad vi kallar för ett utvidgat självmord. Det är alltså en anhörig som har haft ihjäl sina anhöriga och därefter valt att ta sitt eget liv, säger Tommy Lindh, pressinformatör vid polisen i Värmland, till TT.

Misstänkta dubbelmordet på Hammarö

Tecken på att paret dödats

Det var vid 14-tiden på lördagseftermiddagen som polis kallades till en adress i centrala Skoghall. I lägenhet fanns två döda personer, en äldre man och en äldre kvinna. Polisen inledde snabbt en förundersökning om mord då det finns tecken på att paret dödats i lägenheten. Polisen spärrade av platsen och genomförde en teknisk undersökning.

– När polisen anländer till lägenheten där de två döda personerna har anträffats så finner man ganska snart skäl för att tro att de är mördade och man inleder en förundersökning om mord, säger Tommy Lindh pressinformatör vid polisen till SVT Nyheter Värmland.

Samtidigt spärrades ännu en lägenhet, med misstänkt koppling till dubbelmordet av i området. Även där gjordes en teknisk undersökning.

DNA-fynd på platsen

Under eftermiddagen kom larm om en befarad drunkning i ett vattendrag mellan Karlstad och Hammarö. Polisen misstänkte tidigt att det kunde ha samband med det misstänkta dubbelmordet.

– Klockan 17.30 anträffas en död man i vattnet vid Videåsbron och med de fynd vi gör på den här platsen så kan vi ganska snabbt sammanföra de här händelserna.

Vid strandkanten påträffas en cykel, kläder och personliga ägodelar som tillhör en man, som polisen nu bekräftar är det döda parets son. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Värmland är det DNA-fynd på mannens tillhörigheter som kan kopplas till det misstänkta dubbelmordet.

– Den fortsatta utredningen med den tekniska undersökningen gör att vi i dagsläget misstänker att den 55-årige mannen, som är son till de två döda personerna i lägenheten, är den som har begått brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta dubbelmordet på Hammarö

Mer i ämnet