Foto: SVT

Dubbelmordet kan ha koppling till ytterligare dödsfall

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inte gripit någon för dubbelmordet på ett äldre par i Skoghall. Ytterligare en man hittades död i Klarälven i närheten av mordplatsen. De tre dödsfallen hanteras i samma utredning.

Det äldre paret ska ha fått besök av anhöriga vid 16-tiden på fredagseftermiddagen, men hittades döda i en lägenhet i Skoghall på Hammarö vid 14-tiden på lördagen.

Kort dessförinnan hade en person som paddlade kajak hittat en plånbok, kläder och andra tillhörigheter vid Jakobsbergsbron, mellan Karlstad och Hammarö, inte långt från mordplatsen. Efter att ha draggat i vattnet hittade räddningstjänsten en död man i Klarälven några timmar senare.

Misstänkta dubbelmordet på Hammarö

Det finns ingen misstanke om brott i det fallet. Mannen är identifierad, men polisen vill inte säga om det finns någon koppling till det misstänkta dubbelmordet i Skoghall.

– Dödsfallet ingår i utredningen. Men i nuläget har inget konkret framkommit att det har ett samband, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Teknisk undersökning pågår

Polisen vill i övrigt inte berätta något om utredningen, och det är oklart hur det misstänkta dubbelmordet kan ha gått till. Men det ska finnas tecken som tyder på att paret bragts om livet.

– Det pågår teknisk undersökning nu, säger Tommy Lindh, pressinformatör vid polisen i Värmland.

Även Tommy Lindh säger att polisen tittar på kopplingar mellan de två händelserna.

– Det måste inte finnas ett samband, men vi utesluter inte att det är så, säger han till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta dubbelmordet på Hammarö

Mer i ämnet