• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Anna Olsson med sin fiol. Foto: Johanna Sterner/Wermland Opera

Fiol värd närmare 200.000 kronor borta

Uppdaterad
Publicerad

En fiol och två stråkar, tillsammans värda närmare 200.000 kronor, är spårlöst försvunna i Karlstad. Nu vädjar ägaren om hjälp att hitta instrumentet.

– Fiolen betyder så mycket. Det är mitt yrke och min identitet, säger Anna Olsson, musiker vid Wermland Operas orkester, till Nya Wermlands-Tidningen.

Hon glömde kvar den på en bänk sedan hon stannat för att ta av sig överdragskläderna när hon cyklade hem från en repetition. Hon insåg vad som hänt när hon några timmar senare skulle öva igen.

Sprang mot bänken, men fiolen var borta

– Det var som en blixt från klar himmel. Jag såg framför mig hur jag la fiolen på bänken, fick panik och tog bilen tillbaka. Jag sprang mot bänken, men när jag kom fram såg jag ju att den var borta.

Händelsen är polisanmäld och Anna Olsson är rädd för att fiolen, byggd av italienaren Lapo Vettori 2009, ska säljas vidare. Hon har utlovat hittelön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.