Friad från bebismord får 160.000 kronor i skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

En 30-årig kvinna som satt häktad i tre månader, misstänkt för att ha mördat sin egen dotter men friades sen från misstanke, får nu 160.000 kronor i skadestånd.

Kvinnan bodde på en flyktingförläggning i Sunne när hon i somras häktades misstänkt för att ha mördat sin fem månader gamla dotter. Även pappan till barnet satt häktad en tid men bevisningen mot de båda föräldrarna var för svag.

– Vi vet tiden och platsen och att någon av dem gjort det. Men deras berättelser går isär och vi kan inte bevisa vilken version som stämmer, sa åklagaren Barbro Brännlund till TT, enligt NWT.

Misstänkt bebismord i Sunne

Frustrerad åklagare

Något åtal blev det inte och åklagaren var enligt NWT frustrerad.

– Nu får varken barnet eller den oskyldiga parten någon upprättelse, säger hon till TT, enligt tidningen.

Förundersökningen mot både kvinnan och mannen lades ner och kvinnan ansökte om skadestånd för den tid hon suttit frihetsberövad. Åklagaren ville att ersättningen skulle sänkas, eftersom hon ansåg att kvinnan lämnat felaktiga uppgifter under utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt bebismord i Sunne

Mer i ämnet