Kvinna begärd häktad för bebismord

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 30-årsåldern som misstänks för mord på en bebis i Värmland har begärts häktad.

Den fem månader gamla flickan kördes från ett asylboende i Sunne kommun in till Centralsjukhuset i Karlstad under helgen.

– Vi har fått det via sjukvården, det är ett spädbarn som kommit in till sjukhuset och läkarkåren har misstänkt står inte rätt till, sa Jonny Thomann, kriminalkommisarie vid Värmlandspolisens avdelning för grova brott till SVT Nyheter Värmland.

Misstänkt bebismord i Sunne

– Läkare i Karlstad anmälde under söndagen till polisen att de fått in ett spädbarn på fem månader som hade avlidit. Man trodde inte skadorna hade uppkommit genom en olyckshändelse, har åklagare Barbro Brännlund tidigare berättat för TT.

Ung man anhållen

Den kvinna i 30-årsåldern som sedan tidigare suttit anhållen misstänkt för mord på en bebis har häktats. Kvinnan häktades på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Under häktningsförhandlingen nekade hon till brott.

Dessutom har en man i 20-årsåldern anhållits misstänkt för mord i samma ärende. Mannen ska ha anhållits under onsdagskvällen, enligt handlingar från Värmlands tingsrätt.

Utredare Johnny Thomann vid polisen i Värmland är förtegen, men säger till TT:

– Uppgiften måste vara korrekt eftersom du har fått den därifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt bebismord i Sunne

Mer i ämnet