Ur Uppdrag gransknings program om Grums. Flera bekanta till Daniel Antonssen har tagit sitt liv. Foto: SVT

Grumsreportage anmält

Uppdaterad
Publicerad

Efter Uppdrag gransknings program om Grums anmäler nu kommunen UG till Granskningsnämnden.

Programmet från Grums skildrade drogmissbruk och arbetslöshet. Ungdomar pratade om utanförskap och misär och reportaget har väckt många reaktioner. Grums kommunalråd Leif Haraldsson intervjuades av UG men intervjun sändes aldrig i programmet. Kommunen har därför valt att anmäla programmet ”Leva och dö i Grums”

I ett pressmeddelande skriver kommunen att programmet var hårt vinklat och att en starkt negativ bild av Grums kommun framställdes utan att kommunens företrädare fick vara med och kommentera.

– Det nämndes ingenstans i programmet att man intervjuat kommunalrådet eller varför det valts bort. Därför framstod det för tittarna som om att kommunen inte bryr sig om de problem som togs upp och att man eventuellt nekat att uttala sig, skriver Helena Bergström, informationsansvarig Grums kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UGs program om Grums

Mer i ämnet