Foto: SVT

Hellton peppar för vinst

Publicerad

Helltons damer åkte på stordäng mot Lugi med 30-10 i söndags och nu ligger de under kvalstrecket i tabellen. I morgon möter de Eslöv på hemmaplan, och idag möter SVT Nyheter Värmland Helltons lagkapten, som vägrar att vika sig.

Lite fler mål, skulle vara mer än önskvärt för Hellton just nu. Senaste vinsten för laget var den 22 oktober förra året, sedan dess har förlusterna avlöst varandra. SVT Nyheter Värmland träffar Helltons lagkapten Karin Ullén på fredagsmorgonen. Hon berättar att det är svårt att inte påverkas av höstens och vårens förluster.

– Man försöker att inte tänka på det, men någonstans i bakhuvudet ligger det ju, säger hon.

Fått ändra målsättning

I söndags åkte de på storsmäll mot Lugi, med hela 30-10. En blick på tabellen skvallrar om att läget just nu inte är inte det bästa. Och med sju matcher kvar att spela satsar laget helt enkelt på kval för att inte trilla ur högsta serien.

– Det var väl inte det vi hade tänkt från början av den här säsongen, men nu har vi fått ändra målsättning allt eftersom. Vi är någonting på spåren och man väntar bara på att det ska komma och lossna ordentligt, säger hon.

Hur känns psyket idag, inför mötet med Eslöv i morgon?

– Nej, men jag tycker att det känns ganska bra ändå. Vi är ett tajt gäng utanför plan. Problemet är väl att vi inte har fått till det riktigt som vi hade velat på plan, men just att vi är så starka bredvid plan håller ihop oss jättebra och det gör så att psyket är på rätt ställe, säger hon.

Fullfölja planen

Förra mötet med Eslöv slutade oavgjort. I morgon möts lagen på hemmaplan och den här gången har Karin Ullén andra planer.

– Framför allt vill vi göra en så bra match som möjligt. Men i den bästa av världar så tar vi två poäng och det är det vi går för i morgon.

Vad behöver ni göra för att klara det då?

– Vi behöver hålla oss till den plan vi sätter upp från början, och sedan gäller det att alla får en fullträff och ger 110 procent i alla situationer. Det som har varit problemet framför allt den här våren är att vi inte har fått till den där fullträffen i 60 minuter.

”Kecke” ska kicka igång

En annan avgörande faktor är att Gunnar ”Kecke Karlsson” är tillbaka bakom kulisserna inför morgondagens match. Han är lagets materialare och Karin Ullén beskriver honom som en ovärderlig glädjespridare och energibomb.

– Han kommer att hjälpa till betydligt med peppandet, så att jag inte behöver dra hela lasset själv, så det kommer att vara superbra.

Är det kanske han som gör att ni vinner i morgon?

– Ja, men jag tror det. Jag tror nog han kan sparka igång de flesta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.