Helltons handbollsdamer förlorade mot Eslöv. Foto: Niclas Brunell SVT

Helltons förlustsvit fortsätter

Helltons handbollsdamer har inte vunnit sedan 22 oktober. Idag hade Ekman chansen att bryta den trenden men Eslöv ville annorlunda.

Matchinledningen var jämn och lagen följdes åt i målprotokollet. Två utvisningar på Helltons Frida Alm tillsammans med några enkla passningsmissar  och tekniska fel gav Eslöv en ledning 20 minuter in i första halvlek med 7-9.

Publiken och den återvändande materialaren och helltonprofilen Gunnar ”Kecke” Karlsson gjorde sitt yttersta för att elda på laget. Hellton knappade in och i halvtid stod det 11-11.

Brände många lägen

I början av andra halvlek ryckte Eslöv ännu en gång. På två minuter blev 11-11 till 11- 15.

Hellton fick återigen jaga. Efter tolv minuter var man ikapp, 17-17, men sen drog Eslöv ifrån igen till 17-21 och sedan 20-23 med två minuter kvar. Lisa Karlson höll hoppet vid liv med flera fina räddningar men det räckte inte. Slutresultatet blev 20-24 till Eslöv.

– Vi hade chansen men brände för många lägen. Vi gjorde en bra match men saknar det lilla sista, säger lagkaptenen Karin Ullén efter matchen.

Hellton kom till matchen mot Eslöv med idel förluster i bagaget. Ynka fem poäng på femton matcher och en målskillnad på minus 118. Eslöv hade inte heller rosat marknaden med sju poäng på 15 matcher. I och med dagens seger så rycker Eslöv ifrån i tabellbotten och Hellton har en tuff vår framför sig:

– Jag tycker vi var värda två poäng. Vi har kämpat så hårt säger Karin Ullén.

Nästa match är på tisdag borta mot Västerås.