Toivonen – ingen vanlig Svensson

Uppdaterad
Publicerad

Efter fyra säsonger i PSV Eindhoven är Ola Toivonen redo för de allra största ligorna och det stundande EM-slutspelet är det perfekta skyltfönstret.

– Det är en galen business vi spelar i och man kan försvinna de sista timmarna under transferfönstret. Men det är inget jag går och tänker på, det gäller att leva i nuet och träningar och matcher utifrån det, säger han till Värmlandsnytt.

Efter några säsonger i holländska ligan känner sig Toivonen redo för nästa steg i karriären. Och förhoppningen är att få spela i England, Italien eller Spanien.

Ola Toivonen

– Det är världsspelare i alla tre ligorna, det vore otroligt kul att testa på, säger han.

Om inte flytten sker i sommar tror Ola Toivonen att han blir PSV trogen tills det nuvarande kontraktet går ut om två år.

– Jag vill att PSV ska få en liten del av kakan, de har betytt så mycket för min utbildning.

Under karriären har hans humör diskuterats och ibland kritiserats. Men nu tycker Toivonen själv att det är under kontroll och säger samtidigt att en stor del av framgången beror just på hans psyke.

– Jag tror att man måste han en otrolig vinnarskalle för att ta sig till den nivån man vill. Då tror jag inte att man ska ha den vanliga Svenssonskallen.

Fakta Ola Toivonen

Född: 3 juli 1986

Födelseort: Degerfors

Längd: 189 centimeter

Vikt: 79 kilo

Matcher/mål i ligan 2011/12: 33/18

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ola Toivonen

Mer i ämnet