Ola Toivonen debutmålade i veckan. Foto: Bildbyrån

Målskytt senast – islossning för Toivonen i dag?

Uppdaterad
Publicerad

Ola Toivonen gjorde sitt första mål i Sunderland-tröjan i förlustmatchen mot Manchester City i tisdags. Idag åker Premier League-jumbon till Old Trafford för att ta sig an Manchester United. ”Vi har ingen press på oss”, säger svensken.

Sunderland har haft en tuff start i Premier League. Två poäng på sex matcher gör att de placerar sig sist i tabellen. Och i Capital One Cup i tisdags tog det stopp direkt när Manchester City enkelt vann med 4-1 på Stadium of Light. Positivt i den matchen var att Ola Toivonen nickade in sitt första mål för klubben, när han gjorde hemmalagets tröstmål.

Idag kan det bli nya mål mot Manchesterlag, när Sunderland gästar United.

Ola Toivonen

– Mot United borta måste man våga spela fotboll. Att bara försvara sig i 90 minuter är tufft. Vi måste verkligen jobba som ett lag, säger Toivonen till sunderlandecho.com.

– Vi har ingen press på oss, fortsätter han.

Larsson tidigare matchhjälte på Old Trafford

Den andre Sunderlandsvensken, Sebastian Larsson, avgjorde bortamötet med Manchester United för två år sedan, när han iskallt rullade in 1-0 på Connor Wickhams inspel. Men nu är det tveksamt om svensken ens får starta. Efter de två inledande omgångarna har Larsson inte startat en enda gång.

Måste få stopp på Martial

Men om Sunderland ska få med sig några poäng måste de stoppa trenden bakåt. Tretton insläppta mål på sex matcher är sämst i ligan. Idag lär backlinjen få se upp med 19-åriga supertalangen Anthony Martial, som i sin första match från start i United gjorde två mål senast i segern mot Southampton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ola Toivonen

Mer i ämnet