Grovt förtal. Så står det i stämningsansökan mot Ulf Karlsson. Foto: TT/Skärmdump från stämningsansökan

Ingen Zlatan till Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget besök av Ibrahimović i Karlstad. När rättegången mot Ulf Karlsson startar i höst, sker det utan världsstjärnans närvaro.

Den som hade sett fram emot att se Zlatan Ibrahimović i Karlstad i höst lär bli besviken.

”Ibrahimović åberopar inte längre förhör med sig själv, och det saknas därmed anledning att kalla honom personligen till huvudförhandlingen”, skriver advokat Nils Petersen i ett mail till Värmlands tingsrätt.

Karlssons utspel om dopning

Därmed sker rättegången i höst utan Ibrahimovićs personliga medverkan.

”Har gjort ett stort misstag”

Det var i april i år som Ulf Karlsson sa att han var övertygad om att Zlatan Ibrahimović var dopad under sin tid i Juventus. Detta under ett samtal på Värmlands idrottshistoriska sällskaps idrottscafé.

– Det jag menar är att gå upp 10-12 kilo muskelmassa på så kort tid är nästintill omöjligt, säger Ulf Karlsson då till SVT Nyheter Värmland.

Reaktionerna på uttalandet lät inte vänta på sig. Den 12 april landade stämningsansökan hos Värmlands tingsrätt. ”Ulf Karlssons uttalanden är osanna, grundlösa och mycket allvarliga för Ibrahimovic som enskild individ och idrottsman liksom i förhållande till hans sponsorer och samarbetspartners. Därför måste uttalandena bemötas, vilket nu görs genom att åtal väcks”, skrev hans advokat Fredrik Bogren i ett mail till TT.

– Det finns alltid folk som hatar. Han kanske är en före detta idrottare som inte lyckades. Han kanske är avundsjuk, sa Zlatan Ibrahimovićs agent Mino Raiola till Expressen.

– Den här mannen har gjort ett stort misstag. Han kommer att ha haft ett liv innan det här uttalandet, och ett liv efter det. Han sprider falskheter, fortsatte han.

Bad om ursäkt offentligt

Efter uttalandet bad Karlsson Zlatan Ibrahimovic om ursäkt i ett öppet brev till TT.

”Under debatten uttryckte jag mig både otydligt och olyckligt om Zlatan Ibrahimovic. Jag förstår nu, i efterhand, att det jag sa kan uppfattas som ett utpekande och det är djupt beklagligt. Det var inte alls min avsikt. Jag vill därför be Zlatan och övriga som kan ha tagit illa upp om ursäkt för mina insinuerande uttalanden”, skrev han.

Ibrahimović spelade i Juventus mellan 2004 och 2006.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlssons utspel om dopning

Mer i ämnet