Färjestads lagkapten Magnus Nygren. Foto: TT

Färjestad föll igen mot HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71 vann också den tredje kvartsfinalen mot Färjestad. Jönköpingslaget gjorde segermålet, 4-3, i förlängningen. HV71- leder nu kvartsfinalserien med 3-0 i matcher.

– Det är en bra match vi gör och vi lägger oss inte ner och dör för det här, sa Färjestads tränare Leif Carlsson till C More efter matchen.

Enligt Leif Carlsson förtjänade FBK att vinna matchen.

Det var ett betydligt mycket piggare Färjestad på onsdagskvällen än vid den andra kvartsfinalen i Karlstad som HV71 vann med 3-1.

Per Arlbrandt gav hemmalaget ledningen med 1-0 efter en minut in i den andra perioden. Men Färjestads Anton Gustafsson kvitterade strax därefter. Det var hans första mål i SHL.

Färjestad skapade sedan flera bra chanser och John Persson gav Färjestad ledningen med 2-1 i slutet av perioden.

– Det är bara att fortsätta. Vi har gjort två bra perioder, bara att köra på, sa målskytten John Persson till C More.

Färjestads Per Åslund fick lämna isen skadad efter en våldsam smäll mot huvudet. En klar armbågstackling, som domarna valde att fria. Något som Färjestadsspelarna var irriterade på.

–  Vi måste hantera situationen och lägga energi på rätt saker, sa Färjestads tränare Leif Carlsson.

HV71 gjorde sedan 2-2 och 3-2. Men Färjestads Jonas Holös kvitterade till 3-3 när det bara återstod 51 sekunder av tredje perioden.

Men glädjen för Färjestad blev kortvarig. 4-3-målet till HV71 gjorde Andreas Borgman en och en halv minut in i förlängningsperioden.

HV71 leder nu kvartsfinalserien med 3-0. På fredag möts de två lagen igen i Karlstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.