Förlust för Färjestads damer

Det blev förlust för FBK mot Björklöven i kvalet till riksserien under söndagen.

Färjestad startade kvalserien till riksserien bra, med vinst 3-2 borta mot Sundsvall under lördagen. Färjestad tog ledningen två gånger under matchen, men tretton minuter in i tredje perioden kvitterade Sundsvall till 2-2 och matchen fick avgöras i sudden death. Drygt tre minuter behövde Karlstadslaget; sedan kunde Julia Martinsson göra sitt andra mål för dagen och ge Färjestad segern.

Samma koncept

På söndagen skulle konceptet upprepas, för att kunna slå Björklöven. Ett lag som förlorade sin premiärmatch i kvalet under lördagen mot Göteborg, med siffrorna 2-3.

– Vi mötte ju Björklöven i fjol och känner till dem ganska bra. Det är ett ungt lag med ganska små men kvicka spelare. Vi kommer köra vidare på samma koncept som i går – snabba spelvändningar, sade Färjestads tränare Fredrik ”Kecke” Wilhelmsson till klubbens hemsida inför söndagens match.

Uddamålsförlust

Färjestad lyckades dock inte få till det och förlorade mot Björklöven med 0-1. Trots att Färjestad vann skottstatistiken med 11-1 i tredje perioden kom aldrig någon kvittering. Nu får laget vänta till på tisdag för en ny chans till vinst. Då gästar Haninge Löfbergs Arena.

Kvalet till riksserien pågår till och med den 20 mars.