Lundsberg överklagar till Kammarrätten

Uppdaterad
Publicerad

Lundsbergs skola överklagar nu förvaltningsrättens beslut om att tillfälligt stoppa beslutet gällande två elevers avstängning.

Det var i mitten av september som två elever stängdes av från internatskolan Lundsberg. Eleverna hade druckit alkohol på internatet och det ska även ha förekommit rökning under festen. En av eleverna stängdes av både från skolan och internatet under ett år, den andre stängdes av från internatet under en termin. Båda eleverna ska tidigare ha brutit mot reglerna och fått skriftliga varningar från skolan.

Föräldrar överklagade

Beslutet om avstängning överklagades av föräldrarna till en elev till förvaltningsrätten i Karlstad som beslutade att upphäva beslutet om avstängning tillfälligt i väntan på ett yttrande från Skolinspektionen. Nu väljer alltså Lundsbergs skola att överklaga förvaltningsrättens beslut att upphäva avstäningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Internatskolan Lundsberg

Mer i ämnet