Helena Frykestam, assisterande tränare för Mallbacken, pratar med spelarna. Foto: TT

Mallbackens besvikelse efter sista matchen

Uppdaterad
Publicerad

Mallbackens ödesmatch i damallsvenskan slutade inte som de tänkt sig. Drömmen om att klara det allsvenska kontraktet i sista omgången krossades när matchen mot FC Rosengård slutade 0-7. Därmed åkte Mallbacken ur allsvenskan.

När SVT Nyheter Värmland når Helena Frykestam, assisterande tränare för Mallbacken, efter matchen är besvikelsen stor.

– Det känns så klart väldigt tungt. Vi visste att det skulle bli tufft men vi har hela tiden trott att vi skulle kunna lösa detta, säger hon.

Mallbacken 2016

Hon säger att de nu får tillåta sig själva att vara ledsna och besvikna men tillägger att hon inte tvivlar på att de snart studsar tillbaka.

– Vi är ett lag som alltid kommer tillbaka. Nu gäller det att behålla så många som möjligt i bastruppen.  Vi ska inte lägga oss ner och dö, det kanske vi får göra nu i helgen men sen är det revanschlusta som gäller. Vi kommer aldrig ge upp.

Mycket skulle klaffa

Mallbacken hade dock riskerat att ramla ur allsvenskan även om de hade vunnit mot Rosengård. Hade Kristianstad vunnit över Umeå hade Mallbacken inte haft någon chans att gå om. Kristianstad-Umeå slutade dock 1-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mallbacken 2016

Mer i ämnet