Foto: SVT

Sista chansen för Mallbacken

Uppdaterad
Publicerad

Mallbacken har ett svårt läge näst sist i tabellen inför sista omgången. Men laget har inte gett upp.

– Det är självklart att vi går för att ta tre poäng på lördag. Det finns inget annat, säger Mallbackens Frida Broström.

Sunnelaget måste vinna mot Rosengård på lördag samtidigt som Umeå, som ligger sist i tabellen, tar poäng av Kristianstad i bottenmötet.

Mallbacken 2016

– Självklart är det en jättesvår match, vi möter Rosengård som är tvåa i ligan, det kan inte bli så mycket tuffare. Men ingenting är omöjligt, säger Frida Broström.

”Vi har goda chanser”

SVT följer laget en regnig och råkall novemberkväll på konstgräsplanen i Sunne. Vi ser intensiva spelsekvenser, men hör också många skratt. Trots att laget inte presterat det som förväntats är det god stämning i gruppen.

Tränaren David Uvenclir säger att det fortfarande finns chans att klara det allsvenska kontraktet. Han pekar bland annat på att Rosengård bara tagit en poäng de senaste tre omgångarna.

– Vi har goda chanser. Men vi måste ta tre poäng och göra vår bästa match för säsongen, säger han.

Annars tvingas Mallbacken lämna allsvenskan till nästa säsong.

Ska avsluta snyggt

Frida Broström har spelat i Mallbacken i många år. Hon var med och tog upp laget i allsvenskan 2014. Men hon har också varit med och åkt ur den högsta serien – två gånger.

– Det är självklart aldrig kul att åka ur en serie, men det är tufft att spela i högsta ligan och Mallbacken är väl inte den största klubben med de stora pengarna så jag tycker vi gör det bra med de förutsättningar vi har. Och vi ska avsluta på ett snyggt sätt, säger hon.

Hur går det på lördag?

– Vi vinner med 1-0.

Så ännu lever hoppet om allsvensk fotboll på Strandvallen i lilla Mallbacken också nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mallbacken 2016

Mer i ämnet