Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I samband med kvällens manifestation överlämnade Kommunal och Sveriges lärare över namninsamlingar till politikerna. Foto: SVT

Många ville protestera mot nedskärningar i skolan

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagseftermiddagen samlades nästan tusen personer i en manifestation mot nedskärningar inom skola och förskola. Lärare, förskollärare, skolungdomar och föräldrar ville säga att de fått nog.

– Vi i personalen räcker inte till som det ser ut nu så jag blir väldigt rädd när jag hör att vi ska skära ner mer, säger Liselotte Grim som jobbar som lärare på Mariebergskolan i Karlstad.

Pontus Larsson är ordförande i fackförbundet Sveriges lärare i Karlstad och han gläds över uppslutningen till manifestationen.

– Det här är jätteviktigt. Jag hoppas att de som satt här inne på kommunfullmäktige ikväll känner av det trycket som var utanför deras mötesrum i dag, säger han.

I samband med kvällens manifestation överlämnade Kommunal och Lärarförbundet över namninsamlingar till politikerna.

Gymnasieelever

Bland de som samlades på torget för att gå mot bibliotekshuset fanns bland annat ungdomar från Kulturskolan och gymnasieungdomar från Sundsta-Älvkullegymnasiet.

Tova Palm kom till manifestationen för att stötta sina lärare. Foto: SVT

Tova Palm går tvåan på naturprogrammet och hon ville ge lärarna sitt stöd trots att hon hade läxor och prov att tänka på.

– Det finns ingenting viktigare för att man ska få en bra utbildning än en riktigt bra lärare, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.