• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Tre försök tog det Cahid Dogan och kollegan Nawid Suadre att skapa pokémonpizzan. Foto: Privat

Nu är Pokémonpizzan här

Uppdaterad
Publicerad

Spelsuccén Pokémon Go, som har miljontals användare världen över, lanserades i Sverige i helgen. Pizzabagaren Cahid Dogan i Karlstad nöjde sig inte med att spela – han och hans kollega skapade en Pokémonpizza.

– Jag har växt upp med Pokémon på 90-talet och har den senaste tiden sett hur hajpat spelet blivit när det spridits från land till land. Det började komma in kunder på pizzerian med telefonerna uppe och jag undrade vad de gjorde. Tydligen fanns det ett antal pokémons inne på pizzerian, säger Cahid Dogan, som äger pizzerian Mama Rosa i Karlstad.

Det var när han insåg hur populärt spelet var som han kom på idén om att göra en Pokémonpizza.

Pokémon Go

– Vi experimenterade lite och det tog tre försök innan vi fick till den, så att den liknade en pokeboll.

”Uppskattad och efterfrågad”

Den röda och vita pokebollen används till att fånga pokémons och Cahid Dogans pizzavariant är gjord på tomat och ost med skinka på övre halvan och salladsost på undre. Mellan halvorna går en rad med oliver och i mitten sitter en kronärtskocka.

– Vi tog en bild på den och spred i sociala medier, och den blev genast uppskattad och efterfrågad. Folk är positiva och vill prova. Det är ju egentligen inga märkvärdiga ingredienser, men det är kul att få haka på en trend, få ha skoj på jobbet och göra något som kunderna uppskattar, säger Cahid Dogan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pokémon Go

Mer i ämnet