Rekordförlust för Konsum Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Vid Konsum Värmlands presskonferens idag redovisades resultatet för 2014 och förlusten ligger på runt 50 miljoner efter skatt.

Nu startar också en diskussion om nedläggning av butiker. 11 butiker hotas, enligt Konsum Värmland. På listan som presenterades i dag av vd:n Tomas Sjölander finns Konsumaffärer i Lesjöfors, Skillngsfors, Deje, Vikene, Stöllet, Sunnemo, Nykroppa, Kristinehamn, Degerfors och två butiker i Karlskoga.

–Vi har en kommunikation med de identifierade butikerna och om ingenting händer snart så kan det bli nedläggningar redan i år, säger Tomas Sjölander.

Vid presskonferensen berördes även en del av turerna kring uppgörelsen med förre vd:n Steve Fredriksson. En uppgörelse som gör att Konsum Värmland minskar sina kostnader med 1,7 miljoner kronor. Men det går ännu inte att få svar på hur den uppgörelsen ser ut i detalj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konsum Värmland

Mer i ämnet