Foto: SVT

Säffles olagliga webbkamera nerstängd

Uppdaterad
Publicerad

Webbkameran i Säffle som riskerar att bryta mot lagen som SVT Nyheter Värmland tidigare rapporterat om har nu stängts ner av kommunen själva.

– Vi hade kontakt med Länsstyrelsen, och de var tydliga med att de trodde inte att vi skulle få den godkänd. Så då tog jag beslutet att stänga den nu, säger Ingemar Rosén.

SVT Nyheter Värmland berättade under torsdagen om Säffle kommuns webbkamera som saknade tillstånd och enligt Datainspektionen bröt mot lagen. Efter rapporteringen har Säffle kommun varit i kontakt med Länsstyrelsen, och kameran är nu alltså stängd.

– Vi försöker inte på något vis utmana. Vi vill göra rätt, ska vi ha en kamera så ska den vara laglig, säger Ingemar Rosén.

Men han har inte gett upp tanken på en kamera efter den här händelsen.

– Vi har fått så mycket positiv respons för kameran. Vi ska söka om en ny kamera, men på en annan plats då, säger Ingemar Rosén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.