Sex års fängelse efter yxattack

Uppdaterad
Publicerad

Den 47-årige man som bland annat åtalats för mordförsök i Töcksfors i november dömdes i dag av Värmlands tingsrätt till fängelse i sex år.

Det var i november förra året som 47-åringen attackerade ett norskt par i Töcksfors. I dag fick han sin dom i Värmlands tingsrätt. Mannen döms för misshandel, olaga hot, försök till mord, försök till grov misshandel och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Det norska paret var vid Töcksfors köpcentrum när de hotades av mannen. Kvinnan sprang in i en godisbutik för att få hjälp att ringa polisen men den nu dömde mannen sprang efter med en yxa som han kastade mot henne samtidigt som han hotade att döda henne. Yxan träffade kvinnan i bakhuvudet. Därefter misshandlade mannen den norske mannen som sprungit efter in i butiken.

Läs mer: ”Trodde att han skulle döda mig”

Den medåtalade kvinnan som anklagats för att ha medverkat i attacken genom att förse den 47-årige mannen med kniv och yxa frias av tingsrätten.

47-åringen döms även för brott begångna i Göteborgsområdet tidigare under 2016. Det handlar om två fall av stöld, rattfylleribrott, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, brott mot knivlagen och ringa brott mot vapenlagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.