Sluttävlat för värmländskt SM-hopp

Uppdaterad
Publicerad

Den värmländske ryttaren Filip Ågren från Skattkärr tvingas avbryta sitt deltagande i SM-tävlingarna – Wermland Equestrian Games på Hammarö.

Efter gårdagens kvaltävling, som gick över förväntan med bara ett nedslag och en sjundeplats, märkte Filip att något var fel med hästen Cardina.

–Jag vet inte vad som hänt, men hon är halt, konstaterar Filip Ågren. Det är för tidigt för att säga vad det är, men jag hoppas att det inte är alltför illa.

Filip fortsätter ändå att tävla i helgen, med sin två andra hästar. Men då handlar det inte om SM, utan kringtävlingar på lägre nivå.

– Med min sjuåring Diamo Speciale tävlar jag i 1,30-klassen. Sedan har jag Highlao i 1,40-klassen.

Två värmländska ryttare som tävlar i dressyr har enligt pressansvarig för tävlingarna Lars Wendel överträffat sig själva i de första kvaltävlingarna. Det är junioren Linnéa Holmgren och Elin Hassellund som tävlar i gruppen Young Riders, båda från Grums.

– Båda har presterat långt över förväntan med topp-tio placeringar i de första kvaltävlingarna, konstaterar Lars Wendel. 

Det är första gången SM-tävlingsgrenarna dressyr och hopp avgörs på samma tävling. 18 medaljer och 1,2 miljoner i prispengar hägrar för de tävlande. 400 hästar, 250 ryttare, 150 frivilliga funktionärer är på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.