Foto: Privat

”Som att köra i en stor vattenpöl”

Uppdaterad
Publicerad

Rasmus Eriksson filmade när han hamnade i översvämningarna på Hamngatan i Karlstad. Nu har hans klipp setts av över 50 000 personer.

Rasmus Eriksson från Vålberg var på väg från gymmet till busstationen i Karlstad och kom körande längs Hamngatan, när han insåg att halva gatan var översvämmad.

– Jag blev jättechockad. Jag har aldrig varit med om något liknande innan, säger Rasmus Eriksson.

Åsk- och regnovädret i Värmland

”Som att köra i en stor vattenpöl”

Eftersom det regnade så kraftigt såg inte Rasmus och hans syster som var med i bilen att vattnet stod så högt på Hamngatan.

– Plötsligt kände jag i bilen hur den stötte på motstånd. Det var som att åka i en stor vattenpöl. Vattennivån var nog över 20 cm hög och ena filen kunde ingen köra i, säger Rasmus Eriksson.

50 000 visningar

Han filmade färden längs den översvämmade Hamngatan och när han kom hem lade han upp filmen i sociala medier. Bara tre timmar efter att han lade upp den hade den fått 50 000 visningar.

– Det trodde jag inte. Jag trodde bara att de närmaste skulle kolla, säger Rasmus Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åsk- och regnovädret i Värmland

Mer i ämnet