Foto: SVT/Konsum Värmland

Storbutik och höghus på Orrholmen

Uppdaterad
Publicerad

Konsum Värmland flyttar sina verksamheter, men 2019 ska en ny storbutik och ett huvudkontor stå klart på Orrholmen.

– Det är en stor förändring vi går igenom. Det är ett stort projekt som vi ska ha respekt för, vi pratar ju om 57 000 kvadratmeter yta totalt, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander.

Ambitionen är att det 2019 ska stå en ny storbutik på 2 000 kvadratmeter, ett nytt huvudkontor och två 10 till 12-våningshus med cirka 100 lägenheter på Orrholmen.

Konsum Värmland

”Mycket spännande”

– Det är väldigt intressant att se de visionerna Konsum Värmland presenterar idag. Vi får se i planarbetet som sker i kommunen var det här hamnar exakt, men det är mycket spännande, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunalråd i Karlstads kommun.

Samtidigt som området ska utvecklas letar Konsum Värmland efter nya lokaler i regionen för sitt charkuteri och bageri. Lager- och logistikfunktionen kommer samordnas med Coop Sverige. Projektet kallas ”Karlstads nya stadsdel” av Konsum Värmland.

Säljer resterande yta

Vad som kommer att hända med de som är anställda på Konsum Värmlands bageri, chark och andra verksamheter på området idag vill inte ledningen svara på.

– Vi håller på med en utredning för att anpassa omfattningen av den övriga produktionen. Den utredningen är vi inne i och kan i dagsläget inte kommunicera ut den, eftersom den inte är klar. Där kommer vi också få svar på var verksamheten ska vara, säger Tomas Sjölander.

I ett senare stadie vill Konsum Värmland sälja resterande yta till intresserade exploatörer, yta som ska kunna bli 600 nya lägenheter.

– Det är inte bara en Karlstad-fråga, det är en Värmlands-fråga när Konsum Värmland satsar på framtiden, säger Nisser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konsum Värmland

Mer i ämnet