Vittnen kan ha mött mordbrännare

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tror att vittnen kan ha sett den person som misstänks ha tänt eld på en villa på Lillmossevägen på Hammarö.

Kring klockan 20.50 började det brinna för tredje gången i år i en villa på Lillmossevägen på Hammarö. Polisen misstänker att gärningsmannen hade sin bil parkerad i ett område några hundra meter från platsen och söker nu vittnen.

– Vi har anledning att tro att gärningsmannen har parkerat sin bil på Baldersvägen. Mittemot infarten till Mörudden och Sörvikshamnen, berättar förundersökningsledaren Anders Forsman.

mordbrannare

Kan ha setts på Hovlandavägen

Polisen tror att gärningsmannen har rört sig längs med Hovlandavägen mellan 20.30 och 21.30 på onsdagskvällen och vill ha information om någon gjort några iakttagelser vid denna tid.

Under tordagsförmiddagen fanns fortfarande ingen misstänkt och polisen utreder flera tänkbara teorier.

– Man kan spekulera i väldigt många riktningar, men det är en gärningsman som tar väldigt stora risker, säger Anders Forsman. Han syftar på det andra brandtillfället då en man maskerad med halsduk och huva sågs smyga runt huset. Den händelsen inträffade i dagsljus klockan nio på förmiddagen och polisen som kom till platsen upptäckte att en ruta krossats och att det brann inne i villan. Mannen söktes då av ett flertal poliser men utan resultat.

Gärningsmannen finns på bild

Huset kameraövervakas och enligt polisen har gärningsmannen fångats på bild. Hans tillvägagångssätt har registrerats och även om bilderna inte är av sådan karaktär att mannen kan identifieras så är de av nytta för utredningen, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

mordbrannare

Mer i ämnet