Tingvallagymnasiet – dagen efter den kraftiga smällen.

Krutrester undersöks

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens kraftiga explosion undersöker polisen nu krutrester som hittats utanför Tingvallagymnasiet.

– Det finns ett beslag i form av en pappskiva med krutrester som vi ska undersöka i dag, berättar Håkan Bergström FU-ledare på krimjouren.

Övervakningskameror

På onsdagsförmiddagen hade polisen ännu ingen misstänkt för smällen som både skrämmer och förbryllar. Tingvallagymnasiet har övervakningskameror på skolgården, men under onsdagsförmiddagen var det inget polisen hunnit titta på. Det är också oklart om den aktuella platsen finns med på film.

Förundersökning inledd

En förundersökning inleddes i går enligt Håkan Bergström och leds av krimjouren i Karlstad. Rubriceringen är brott mot lokala ordningsföreskriften.

– Sedan får vi avgöra om det är det eller något kraftigare de sprängt, teorin är att det är någon form av okänt sprängmedel som orsakat en kraftig explosion, säger Håkan Bergström.

Vittne såg två personer

Ett vittne ska ha sett två personer gå från platsen strax innan smällen, men dagens förhör har inte kunnat bekräfta den uppgiften.

– Om någon sett misstänkta personer eller annat kring platsen vid 15-tiden är vi mycket tacksamma om de hör av sig till 114 14, säger Håkan Bergström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.