Blåvitt ber om ursäkt efter skandalen (arkivbild).

Blåvittsupportar avstängda

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenskan har precis sparkat igång men redan har fyra IFK-supportrar fått tillträdesförbud. Det eftersom de misstänks för våldsamt upplopp i samband med mötet med IFK Norrköping i svenska cupen.

Det var i början av mars som IFK Göteborg mötte den allsvenska kollegan IFK Norrköping i svenska cupen. Kvartsfinalmötet på Nya Ullevi slutade med en 2-1-förlust. Men i samband med att publik strömmande ut ur arenan försökte ett antal Blåvittsupportar attackera Norrköpingsfans utanför Ullevi. Supporterpolisen Thomas Rasmusson bevakade matchen och han vill avvakta att gå in i detalj om händelsen tills åtal har väckts.

– Blåvitts supportar försökte ta sig fram mot Norrköpings supportrar. Då ingrep poliser och ordningsvakter och när de stoppades riktades deras aggressioner mot oss istället och till följd av detta så misstänks de för våldsamt upplopp.

Tillträdesförbud

Ingen polis eller ordningsvakt skadades vid ingripandet men de fyra män i åldrarna 20 till 39 år, hemmahörande i Göteborgsområdet, misstänks för våldsamt upplopp och en förundersökning har inletts. Till följd av den pågående utredningen har polisen i region väst beslutat att om ett tillträdesförbud med hänvisning till att de kan begå nya brott eller störa ordningen på arenan. Det innebär att de är förbjuds att gå på matcher i allsvenskan, superettan och division 1 men också landskamper.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.