Foto: Carola Ankar

Carola fastnade i regnkaoset

Uppdaterad
Publicerad

Carola Ankar var på väg hem i bil från Jönköping till Kortedala. I höjd med Partille kom regnet och haglet.

– Jag tänkte... jag behöver en paddel!

När Carola ringer SVT Nyheter Väst är hon chockad, men helskinnad och hemma i Kortedala. Men det tackar hon sin lyckliga stjärna för, hon kunde lika gärna stått kvar tillsammans med andra bilister i vattenmassorna vid Partille.

– Det är störtfloder på vägbanorna. Det är både regn och hagel och blixtar och dunder och bilar som börjar ryka. Det är ofattbart, säger hon.

Regnoväder i Västsverige

LÄS MER: Flygförseningar och översvämningar efter regn i Västsverige

Trafiken hade gått trögt länge på motorvägen, men det var när hon svängde av från motorvägen vid Partille som hon hamnade i verkliga bekymmer.

”Jag tog en rövar

Vatten sprutade ur brunnar i Partille Foto: Carola Ankar

e”

– Det såg ut som vid Poseidon mitt i den stora rondellen vid avfarten till Partille. De hade fått sig en egen fontän där med en massa sketet brunnsvatten!

Carola beskriver hur brunnslock lyft och hur vatten sprutade ur marken. Framför henne stod två bilar fast i vattenmassorna, men hon bestämde sig ändå för att försöka köra runt dem för att komma fram.

– Bilen framför hade lamporna slocknat på... jag tog en rövare och försökte köra runt, men där stod en bil som det rök ur avgasrör och allt. Det såg ut som att bilen fattat eld.

Men Carola lyckades komma runt och ta sig hem till Kortedala.

– Det var helt otroligt. Jag blev nästan troende.

LÄS MER: Flera översvämningslarm utanför Göteborg

”Blixtar och dunder och bilar som börjar ryka”

Enligt polisen ska ingen person ha kommit till skada vid översvämningarna.

– Jag har inga sådana uppgifter, säger Jenny Widén som är polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regnoväder i Västsverige

Mer i ämnet