Foto: SVT

Den framgångsrika klubben

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg horse show drog i gång på onsdagen, med bland annat Young rider cup. Vi har träffat en av de unga ryttarna som kommer att tävla i Scandinavium.

Malin Ahlqvist kommer från Onsala och hon var bara tretton år när hon tävlade i Scandinavium för första gången.

Nu är hon tjugo år och för fjärde gången tävlar hon i Göteborg Horse show.

Göteborg Horse Show

– Jag känner mig ganska lugn, det är kul och det är väldigt lärorikt att vara där och se alla andra stora ryttare. Så jag känner mig laddad. Nu har jag ändå varit tvåa två gånger så i år satsar vi på en vinst, säger Malin Ahlqvist till SVT Västnytt.

Malin är bara en av många framgångsrika unga ryttare som kommer från samma ridklubben, nämligen Billdal utanför Göteborg. Klubben har haft ryttare med i Scandinavium hela tio år på raken.

Alla peppar varandra

– Jag tror att det kan ha att göra med att vi har en grym sammanhållning i klubben, vi har väldigt roligt. De här ryttarna som är med i Scandinavium och hoppar nu har ridit ihop sedan ponnyåldern från det att de var sju, åtta år, säger Carina Olofsson, lagledare och tränare vid Billdals ridklubb.

Malin Ahlkvist säger att de har en otroligt bra lagledare i Carina Olofsson. Men att sammanhållningen i klubben är viktig, och att alla peppar varandra.

– Det kan inte bara gå bra på tävlingar, ibland går det dåligt och då är det viktigt att ha klubbmedlemmar som supportar och säger att det går bättre nästa gång. Det här är ju en svår sport och det går dåligt mer än det går bra då är det väldigt viktigt att inte deppa ihop, säger Malin Ahlqvist.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg Horse Show

Mer i ämnet