Fredricson rev ut sig i grundomgången

Uppdaterad
Publicerad

Jens Fredricson som var en av de stora förhandsfavoriterna hade ingen bra dag i Scandinavium. Med åtta fel rev han ut sig redan i grundomgången av världscuptävlingen i Göteborg Horse Show.

Inför ett nästintill fullsatt Scandivaium klev Fredricson och hästen Lunatic in med ett stort favorittryck från hemmapubliken. Men i mitten av rundan fick de sitt första nedslag i trekombinationen och bara sekunder efter kom det andra och han valde därför att bryta.

Fredricson hade på förhand störst chans att nå världscupfinalen i Lyon av dagens svenska ekipage men då han rev ut sig och inte fick några VC-poäng, så betyder det att inga svenska ekipage lyckats direktkvalificera sig till finalen i april.

Malin Baryard-Johnssons fjärdeplats innebar dock att hon blir ende reserv och har därmed fortfarande en liten chans att nå finalen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg Horse Show

Mer i ämnet