Efter storbranden i Kortedala

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska alla de 200 personer som blev bostadslösa i storbranden i Kortedala blivit erbjudna ersättningslägenheter. Det säger fastighetsägaren Poseidon. Men för vissa ligger fokus någon annanstans.

80-åriga Viive Wellemets vandrar omkring utanför avspärrningarna till hennes gamla lägenhet i Kortedala. Imorgon ska hon få titta på en ersättningslägenhet i Frölunda. Hon är imponerad av fastighetsägaren Poseidon som lyckets få boende till alla de 200 personer som evakuerades natten för en vecka sedan. Men evakueringen gick så snabbt att hon blev tvungen att lämna sina fyra katter i lägenheten. Två har hittats men hon letar fortfarande efter de andra två.

– Det har varit varmt väder och de har vare sig mat eller vatten så det är viktigt att jag hittar dem, säger Viive Wellemets.

Branden i Kortedala

De flesta har fått komma in i sina lägenheter nu för att rädda vad som räddas kan. Veckan sen branden har spenderats på hotell och vandrahem och i veckan ska alltså kontrakten skrivas på de nya ersätttningslägenheterna, trots den rådande bostadsbristen i Göteborg.

– Vi är ett stort företag och det finns alltid lägenheter som står tomma inför till exempel en ombyggnad. Vi har satt stopp för uthyrning av nya lägenheter och vi har letat igenom vart de här lägenheterna kan finnas. Det är så vi har hittat dem, säger Göran Leander på Poseidon.

För Viive Wellemets blev det en glädjens dag. En av de två försvunna katterna hittades inne i lägenheten.

– Det känns helt fantastiskt, säger Viive Wellemets.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Kortedala

Mer i ämnet